Natuurgebieden Ameland  door ECO- SAFARI bereikbaar voor iedereen.

 

Staatsbosbeheer Ameland  en het Natuurcentrum Ameland hebben de handen inéén geslagen, om mensen die minder mobiel  zijn, de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met de bijzondere en unieke natuur op Ameland.

Om dit mogelijk te maken worden twee 100% elektrische wagentjes ingezet waarmee over onverhard terrein kan worden gereden. Gezamenlijk zijn daarna een aantal unieke tochten uitgezet door Staatsbosbeheer in een gebied wat anders nauwelijks toegankelijk is.

DCIM_07

Met de ECO- wagentjes kunnen groepjes van maximaal 6 personen op bijzondere wijze een tocht maken door de natuur. Elke tocht staat onder de deskundige leiding van één van de natuurgidsen van het Natuurcentrum Ameland. Omdat de wagentje 100% elektrisch zijn, en daarmee bijna geluidloos, vindt geen verstoring plaats, en kunnen de deelnemers met alle zintuigen optimaal genieten van de natuur rondom hen.

 

De tochten worden gehouden in de vroege ochtend en starten om 7.00 uur bij de schuur van Staatsbosbeheer  Ameland. 

 

DCIM_01
Er wordt  gereden  op vaste data.
De tochten duren circa. 2 –  2½ uur. Halverwege de tocht is er een picknick. De tochten zijn te reserveren via de VVV of het Natuurcentrum.

Wie mee wil op deze unieke ECO-SAFARI moet er dus vroeg bij zijn.

 

Deelname aan de ECO-safari uitsluitend door opgave. Tickets zijn verkrijgbaar bij het Natuurcentrum Ameland of bij de VVV Ameland