Activiteiten voor gezinnen en families

Onderstaande activiteien kunnen als pakket worden geboekt, maar ook los van elkaar, al naar gelang uw wensen en de tijddie u heeft. U kunt uw dag op Ameland zowel ‘s ochtens, ‘s middags als ‘s avonds vullen, maar ook kiezen voor één dagdeel.  ook kunnen de buitenactiviteten gecombineerd worden met bezoek en rondleidingen in de musea, molens en vuurtoren. Hieronder treft u een kleine greep aan uit het aanbod

Vraag naar de vele andere mogelijkheden en combinaties. Natuurcentrum Ameland 0519-542737 / info@amelandermusea.nl

 

Fietstocht Ameland

De gids wacht u op bij de boot en op de fiets maakt u een heerlijk rondje Ameland, onderweg worden diverse wetenswaardigheden onder de aandacht gebracht en bezoekt u mooie en karakterestieke plekjes.

 

Speuren door het Werelderfgoed

Vergezichten, schitterende luchten en een ongekende natuur…… Voor wie meegaat is het absoluut  genieten op het wad.

Onder begeleiding van de Waddengids speuren we door het Werelderfgoed, ervaren we de werking van eb en vloed, ontdekken we hoe schitterend de ons omringende natuur is en zetten we al onze zintuigen aan het werk om dit bijzondere en unieke gebied intens te ervaren.

 

Mini-wad

Garnalen, krabbetjes en schelpen. Zoeken en vangen. Samen genieten van alles wat beweegt en kriebelt op en in de Waddenbodem. Onder begeleiding van de waddengids van het Natuurcentrum  speuren in een wondere wereld.

Ontdekken en verwonderen zijn hierbij de sleutelwoorden.

 

Strand ontdekkingstocht
Uitwaaien, speuren en zoeken.   Lopend langs de vloedlijn, je voelt je even een echte jutter als je over het strand dwaalt op zoek naar bijzondere  aanspoelsels.  Op het strand is echt van alles te vinden, van zeesterren tot  schelpen, stukken hout, fraai gevormd door wind en water en misschien wel een fles met post……

Op het strand weet je nooit wat je tegenkomt, maar één ding is zeker, wie meegaat zal het zeker ontdekken ….

De strandontdekkingstocht het is een echte belevenis voor het hele gezin.