Natuurcentrum Ameland

Onderzoeken met de microscoop, uitpluizen hoe het minuscule leven in de waddenbodem er uitziet. Aan de hand van vragen en opdrachten nog veel meer te weten komen over het schitterende  en unieke natuurgebied, de Wadden, dat niet voor niets de Waddenwerelderfgoed status heeft gekregen
In het Natuurcentrum is een schitterende practicumruimte waar groepen actief aan de slag kunnen met deze biologie en de aardrijkskunde van ‘Het Wad’.

Het practicum, speciaal bedoeld voor (school) groepen, (zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs) wordt begeleid door de educatieve dienst van het Natuurcentrum. Maar ook als familie of vriendengroep kunt u een practicum meemaken in het Natuurcentrum

Het practicum is uitermate goede te combineren met een aantal andere activiteiten die het Natuurcentrum Ameland organiseert zoals bijvoorbeeld een Wadexcursie, een bezoek met rondleiding aan het Natuurcentrum of het blote voeten pad. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. (0519-542737)

Ook worden er in de vakantieperiode regelmatig kleine practica gegeven waar de bezoeker van het Natuurcentrum bij kan aanschuiven om te pluizen en te speuren naar het bijzondere leven op het wad. De data van deze practica worden vermeld in de agenda op deze website.

Maximale groepsgrootte 25 personen IMG_9791IMG_9784