Het Natuurcentrum Ameland organiseert speciaal voor uw schoolkamp diverse activiteiten die prima met elkaar zijn te combineren en die uw bezoek aan Ameland nog specialer en onvergetelijker maken.

IMG_9783 IMG_9791Practicum in het Natuurcentrum
Tellen, tekenen, determineren, kleuren…; in het nieuwe Natuurcentrum is een schitterende goed geoutilleerd practicumlokaal waar groepen actief aan de slag kunnen met de biologie en de aardrijkskunde van ‘Het Wad’.
Het practicum, speciaal bedoeld voor (school) groepen, wordt begeleid door de educatieve dienst van het Natuurcentrum.
M
aximale groepsgrootte 25 personen Kosten € 70,00

DSCN8653

       **************************

Wad ontdekkingstocht
Met je laarzen of oude schoenen aan gaan we de dijk over en op ontdekkingstocht op het Wad. De gids laat zien wat er allemaal voor bijzonder leeft en krioelt in de wad-bodem. We kijken met een netje wat er in de Wad-geul rondzwemt en ervaren eb en vloed. Een bijzondere ervaring en een must voor iedereen die een Waddeneiland bezoekt.


Maximale groepsgrootte 25 personen. Kosten € 70,00

            ***********************

 

Bos, strand en vuurtoren bij nacht
EenDSCF6473 spannende, enerverende tocht, terwijl het langzaam donker wordt. Terwijl we door het bos dwalen  valt langzaam het duister in. 
Het strand bij avond is altijd een bijzondere belevenis. Daarna gaan we naar de vuurtoren… het is inmiddels donker. Eenmaal boven op de omloop, terwijl het vuurtorenlicht schijnt beleven we de nachtelijke omgeving rond en op het eiland.
Maximale groepsgrootte 25 personen  Prijs inclusief beklimmen vuurtoren met alleen uw eigen groep € 7,75 p.p.

2012-07-24 19.38.48            *************************

Vissen met het kornet aan het strand
Garnalen, kwallen, zand spieringen……..
Ze horen allemaal bij de vangst die je doet tijdens het korren aan het strand. Voel je even een echte Amelander visser terwijl je met je groep vanaf het strand het net door het water trekt. Het is elke keer weer een verrassing wat er uit het net komt.

Maximale groepsgrootte 25 personen Kosten € 80,00