Voor wie met een groep het Maritiem Centrum, museum Sorgdrager of museum Swartwoude bezoekt kunnen we een rondleiding verzorgen.

 

Maritiem Centrum “Abraham Fock”

Een bezoek aan het Maritiem Centrum is interactief, enerverend en afwisselend. Naast navigeren, sterren, reddingen en de paardenreddingboot, voel je je hier even kapitein op de brug van de boot, kun je met een simulator zelf een boot besturen, genieten van de film over de paardenreddingboot of een selfie maken in de reddingssloep. Naast al deze zaken die je zelf kunt beleven wordt er speciaal voor groepen een rondleiding door het Maritiem Centrum gegeven. Spannende verhalen maken zo het bezoek compleet. De rondleiding is voor schoolgroepen inbegrepen bij de entreeprijs.

Cultuurhistorisch museum “Sorgdrager”

Een schitterende collectie, voorwerpen met een eigen verhaal. Wie met een groep het museum bezoekt dwaalt door de tijd en leert op bijzondere wijze over de Amelander tradities en gebruiken. Het museumbezoek wordt compleet met een rondleiding vol spannende en bijzondere verhalen. De rondleiding is inbegrepen bij de entreeprijs van het museum voor schoolgroepen.

 

 

Landbouw en jutters museum “Swartwoude

De jutter, de stroper, het visvrouwtje, allemaal vertellen ze zelf hun verhaal. Wie een bezoek brengt aan het museum maakt kennis met een heel bijzondere wereld. Naast het jutteers gedeelte is er ook een boerderij, hier waan je je heel even een terug.  Op verzoek kunnen scholen een rondleiding krijgen door het museum. Aan de hand van een echte Ameland kenner dwalen we door het museum en genieten we van bijzondere strandingen en jutters verhalen. De rondleiding is inbegrepen bij de entreeprijs van het museum.