Er zijn heel veel mogelijkheden voor scholen als het gaat om buitenactiviteiten, hieronder een greep uit de mogelijkheden. Meer weten? info@amelandermusea.nl of bel met 0519-542737

 

KORREN AAN HET STRAND
Dat is samen met je groep het kornet door het water trekken en je daarna verbazen over de vangst. Samen vissen met een groot net vanaf het strand.Een groepsactiviteit waarbij het erop aankomt of je samen kunt werkenen sterk kunt zijn.

Maximale groepsgrootte inclusie begeleiding 30 personen Kosten € 85,50 per groep Locatie Paardengraf Hollum op het strand

 

WAD-TOCHTEN VOOR SCHOOLGROEPEN
Met elkaar en de wad-gids op ontdekkingstocht door een gebied dat een paar uur later weer onder water verdwijnt. Ontdekken wat er allemaal leeft daar in de mysterieuze waddenbodem. Met je laarzen of oude schoenen aan lopend door het slik ( blote voeten, sandalen of ander open schoeisel kan niet i.v.m. de oesters) Een unieke ervaring en een prachtige beleving voor alle deelnemers.

Maximale groepsgrootte 30 personen inclusief begeleiding
Kosten € 75,50 per groep
Locatie Buren of Hollum
Duur 1½ uur
Laarzen of dichte oude schoenen verplicht

 

BOS, STRAND EN VUURTOREN “BIJ NACHT”
Een activiteit die je voert door bos en duin, over het strand en die eindigt bij de Vuurtoren Ameland. Deze gaan we beklimmen als het eiland langzaam donkerder wordt. Een schitterend gezicht en een unieke ervaring voor wie boven op de omloop van de vuurtoren staat. Een energieke, sportieve en uitdagende activiteit bij avond.

Kosten € 8,00 per persoon (inclusief entree vuurtoren) Duur 2 uur Locatie Vuurtoren Ameland

 

OERDEXCURSIE

Een prachtig natuurgebied, duinen, hoogtes, laagtes uitzicht. Als je met je groep een uitdagende en boeiende tocht wil boeken ga dan voor een excursie op het Oerd. 
Duur 1½ uur
Kosten € 85,50 per groep van maximaal 30 personen inclusief begeleiding