Voor wie op schoolkamp gaat naar Ameland hebben de Amelander musea, molens en vuurtoren veel mogelijkheden voor activiteiten.Buitenactiviteiten in de vorm van Waddentochten, strandactiviteiten, rondleidingen, avondactiviteiten en meer…..  In de musea kunt u als schoolgroep als extra een gratis rondleiding krijgen als u met uw groepen op bezoek komt.

Daarnaast hanteren wij voor schoolgroepen speciale tarieven voor zowel de buitenactiviteiten als de bezoeken aan de musea, molens en de vuurtoren.

 

Bezoek met uw schoolgroep koren en mosterdmolen “De Verwachting” hier wordt wekelijks meel gemalen en op vaste data mosterd gemaakt. U kunt met uw schoolgroep een bezoek brengen aan de molen, hier wordt u dan rondgeleid door de molenaar. Er wordt uitgelegd en toegelicht over de processen van meel malen en het maken en bereiden van de unieke Amelander mosterd. De rondleiding zit inbegrepen bij de entree in de molen.

Een bezoek aan het natuurcentrum Ameland kan worden gecombineerd met het lopen van het blote voeten pad. Om 11.00 uur worden van dinsdag tot en met vrijdag de vissen gevoerd waarbij uitleg gegeven wordt over het leven in de Noordzee en op het Wad.  In het museum krijgen de leerlingen een speurpuzzel mee, aan de hand van de vragen komen ze het hele museum door. Indien u wenst kan er een rondleiding worden verzorgd in het museum of kan er een practicum worden gegeven over het Wad.  Het vis-voeren en de speurpuzzel zijn inbegrepen bij de entree van het centrum. Voor het blote voeten pad, het practicum en de rondleiding worden extra kosten in rekening gebracht.

Als u als groep het maritiem Centrum “Abraham Fock” bezoekt wordt er bij binnenkomst een rondleiding met uitleg over het reddingswezen en de maritieme geschiedenis van Ameland. De film over de paardenreddingboot, de paardenreddingboot zelf, de radiokamer, simulator en de prachtige expositie in het centrum maakt het beeld van maritiem Ameland compleet. De rondleiding is voor schoolgroepen inbegrepen bij de entree van het centrum.

Verhalen die verteld worden door de jutter, de stroper en de vis-bakster, een boerderij zoals toen. Levende have op het erf en een speurpuzzel door het museum. Dat is wat schoolgroepen kunnen verwachten bij een bezoek aan het landbouw en jutters museum “Swartwoude” in Buren. En wilt u een rondleiding door het museum? Of na een museum bezoek zelf gaan jutten op het strand? Neem dan contact met ons op voor een speciaal jutters-programma.

Geschiedenis saai?  Welnee niet op Ameland. In museum Sorgdrager krijgt u met uw groep een rondleiding vol met bijzondere verhalen over Ameland. Dwalen de leerlingen door de tijd en vertellen de objecten hun eigen verhaal. Een bijzondere ontmoeting met de Amelander historie. Ook wordt er vanuit het museum een rondleiding gegeven door de historische kern van het dorp Hollum. Ook dat is dwalen door de tijd terwijl de gids boeiende en echt Amelander verhalen verteld. De rondleiding door het museum zit inbegrepen bij de entree van het museum. De rondleiding door het dorp wordt apart in rekening gebracht.

Het bunkermuseum is een onbemand museum. en niet geschikt om zonder begeleiding als groep te bezoeken. Maar als groep kunt u wel een bezoek aan het bunkermuseum brengen met gids. De gids verteld over de geschiedenis van de tweede wereldoorlog op Ameland, terwijl u met uw groep de voormalige keukenbunker bezoekt. Rondleidingen op afspraak en in overleg.

Naast de museua kunt u met uw groep heel veel buitenactiviteiten doen. Alle activiteiten worden begeleid door een ervaren natuurgids van het Natuurcentrum.

Zo kunnen groepen het Wad op, altijd een bijzondere en indrukwekkende activiteit, de waddentocht voor schoolgroepen duur 1¼ uur en kan bij Buren of bij Hollum. 

Ook kunt u met uw schoolgroep gaan korren op het strand. Gezamenlijk wordt het kornet door het water getrokken en ter plekke wordt gekeken wat de vangst is.

In de avonduren kunt u de “bos, strand vuurtoren bij nacht” tocht lopen. Een tocht van ca. 2 uur  die start bij de vuurtoren, dan door het bos en de duinen naar het strand gaat. Zowel in het bos, de duinen als op het strand wordt door de gids van alles verteld over de bijzondere Amelander natuur. Vanaf het strand gaan we terug naar de vuurtoren en beklimmen deze terwijl de schemering is ingetreden. Een bijzondere ervaring op Ameland. 

Naast deze drie activiteiten zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Fietstochten
Biotopentochten
Rondleiding door de eendenkooi
Strand activiteiten
Bos tochten
Oerd excursie
Of voor wie dat wil een activiteit op maat voor uw groep.

Meer weten?  Bel dan met 0519-542737