Wad(zwerf) tochten en Wadexcursies met de wadgidsen van het Natuurcentrum Ameland

Wie op Ameland is mag eigenlijk niet weggaan zonder over het Wad te hebben gelopen. Het wad is een betoverend stukje natuur, schitterend op elke moment van de dag. Of je nu ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds tegen de schemering het wad op gaat het is steeds weer anders en steeds weer uniek. Graaf mee in de Waddenbodem, en ontdek de dieren die hierin leven.

Maak met het Natuurcentrum Ameland een Waddentocht of Wadexcursie door het Waddenwerelderfgoed met een ervaren Waddengids. Voor scholen kunnen we in overleg naast de wadexcursie extra onderzoeksmogelijkheden bieden om dieper op de ecologie van het wad in te gaan. Maar ook een wadexcursie in combinatie met een wadpracticum behoort tot de mogelijkheden.

Onze ervaren Waddengidsen geven tijdens de tocht uitleg.  De Wad-excursies van het Natuurcentrum Ameland duren ca. 1¼ uur. Daarnaast is het mogelijk een langere tocht te boeken, deze duurt 2 uur.  Het Natuurcentrum Ameland organiseert Waddentochten voor individuele deelname en speciale Waddentochten voor (school)groepen.

Maar ook als familie-of vriendengroep kunt u al heel voordelig een eigen Waddengids voor uw eigen op maat samengestelde Waddentocht boeken.

Waddentochten van het Natuurcentrum voor (school) groepen, familiegroepen, individuele deelname.

Waddentochten voor groepen  

 

 

 

Ook wie een Wadden arrangement op maat wil, kan bij het Natuurcentrum Ameland terecht, wij stellen voor uw groep een arrangement samen waarin u op leuke sportieve en interactieve wijze kennis maakt met alle aspecten van het Wad.

Natuurcentrum Ameland. 0519-542737 of info@amelandermusea.nl