m.u.v. de koffiehoekop de verdieping. (koffie kan in dit geval beneden worden verkregenIMG_0117-001IMG_0130  

IMG_0134IMG_0144

In het jutters gedeelte ontmoet je de jutter, de stroper en de vissersvrouw.

Zij vertellen hier hun eigen verhaal. Terwijl de visvrouw bakt, de jutter in zijn hut zit en de stroper in het hooi ligt op zoek naar zijn buit kun jij luisteren naar hun prachtige verhaal.


Al dwalend door de bijzondere wereld van weleer,  maakt de bezoeker op interactieve wijze kennis met de  Amelander gebruiken en tradities. 
Extra informatie kan worden verkregen door het scannen van QR-codes. Wie met een groep het Landbouw- Jutters museum bezoekt kan op verzoek een rondleiding krijgen. De gids vertelt hierbij over het museum, bijzondere vondsten en andere Amelander gebeurtenissen. Ook is het mogelijk een bezoek (met rondleiding) te combineren met een echte jutters activiteit. Vraag naar de mogelijkheden bij het museum (0519-542737) 

Museum swartwoudeIMG_9450 - kopie

 

 

 

 

 

 

 

In het boerderijgedeelte van het museum ervaart de bezoeker het leven van de Amelander boer rond de eeuwwisseling. Kleinvee staat op stal en loopt rond de boerderij.
  Swartwoude Swartwoude

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontmoet Ritske Mooi en huiver bij haar verhaal of onderga een heuse storm ervaring. Bijzonder is ook verhaal van de kleine drenkelingen die aanspoelden en besloten te blijven.

 

 

 

IMG_9450 - kopie

 

Informatie binnen in de expositie is ook te verkrijgen door het scannen van QR-codes.

 

 

 

 

Landbouw juttersmuseum Swartwoude

 

 

Naast de schitterende expositie in het juttersgedeelte beschikt het museum over een boerderij gedeelte.
Ook in deze expositie is het niet alleen kijken wat de bezoeker doet. Hier ervaart men levensecht het boerenleven op Ameland in al zijn facetten.

 

Het kleinvee loopt vrij rond op de boerderij en maakt een bezoek, ook voor de jeugdige bezoeker, uitermate aantrekkelijk.