schatgraven-001miniwad

 

strandVan Mini wad tot vissen met een kornet op het strand en van schatgraven tot speuren en ontdekken

Natuurcentrum Ameland heeft een aantal speciale activiteiten voor  kinderen tot 7 á 8 jaar. Deze activiteiten worden in de meeste vakanties aangeboden aan de individuele bezoekers van Ameland, maar kunnen altijd als u op Ameland bent zelf worden geboekt voor grotere of kleinere groepen. U gaat in dat geval met een eigen gids op pad.

Deelname van kinderen kan alleen onder begeleiding van één of meerdere volwassenen.

 

MINI-WAD
Bespreek eens een mini-wad, een uur lang genieten, graven en ontdekken op het wad. Schepnetje mee en de gids laat zien wat er allemaal leeft en kriebelt daar in de wad bodem.
Een mini wad is speciaal ontwikkelt voor kinderen tot 8 jaar. Op speelse manier leren zij terwijl ze genieten hoe bijzonder het wad en het leven in de waddenbodem is.

IMG-20140816-WA0000

JUTTERS SCHATGRAAFTOCHT
Of ga met een groep op jacht naar de schat van de jutter. Met de gids en gps gaan we op zoek. Waar zou hij die schatkist hebben begraven? En nog grotere DSCN8653vraag wat zou er in zitten? Ontdek het zelf!!

 

VISSEN MET EEN KORNET
Korren aan het strand, dat is vissen met een kornet (sleepnet) dat door de deelnemers zelf wordt voortgetrokken. We halen de vangst op het droge en doen alles in een grote vis-bak. De gids geeft uitleg wat we allemaal hebben gevangen.


SPEUREN EN ONTDEKKEN IN HET NATUURCENTRUM

Tellen, tekenen, determineren, kleuren…
Ontdekkingen onder de microscoop….. Zwaait daar nou plankton? In de practicumruimte gaat een wereld voor je open, de gids vertelt verhalen en laat je heel veel zien!

 

Voor een kinderactiviteit in groepsverband betaald u door de week
€ 65,00 en in het weekend € 85,00 per uur (maximaal 25 personen)

Kinderactiviteiten op vaste dagen en tijdenactiviteiten meedoen

Individuele deelname
Volwassenen betalen € 5,75 en kinderen € 3,75 per persoon
(deelname kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene)